Wall of forfattere

Testimonials-forfatterne-fortæller-om-samarbejdet-med-Rikke-Finland

Jeg havde længe ønsket at skrive en bog og dele min viden, mine tanker og min erfaring som fagperson. Men mit bogprojekt var fuldkommen uoverskueligt. Jeg kunne ikke se, hvordan jeg skulle starte og slutte projektet, og hvordan jeg overhovedet kunne få det til at blive til et produkt. Da jeg begyndte at arbejde sammen med Rikke, blev det nemmere for mig at være kreativ. Rikkes klare struktur betød, at jeg fik et kreativt flow af tanker og idéer, og de blev formidlet på en læsevenlig og forståelig måde. Vores samarbejde var meget fleksibelt, og for sådan en som mig, der har brug for meget fleksibilitet, har det været fantastisk.

Der er virkelig mange ting, jeg satte pris på ved vores samarbejde: Rikkes hurtighed i forhold til at kunne sætte sig ind i et nye emne og også hendes hurtighed i forhold til at forstå personen, hun sidder over for. Hendes viden og videbegærlighed. Hun har en stor viden og søger informationer om det, hun ikke ved. Rikke har en tilpasningsdygtighed, der kommer den person, hun sidder over for, til gode. Det er tilpasning forstået i den allermest positive forstand.

Jeg har fået en bog, som er loyal i forhold til mine egne tanker om teorien og metoden. Mange har fortalt mig, at det er som at høre mig tale, når de læser bogen. I forhold til min virksomhed er det væsentligt for mig, at jeg nu har mit eget materiale, som afspejler den måde, vi arbejder og underviser ud fra i virksomheden.

Linda Burlan Sørensen, indehaver af Neokognitivt Institut

Jeg vidste, at bogen skulle skrives, men jeg vidste også, at jeg havde brug for hjælp til den redaktionelle del. Den ekspertviden, Rikke hjalp mig med fra dag et, var fuldstændig afgørende for at lykkes med bogen. Rikke startede processen forfra. Efter at hun havde kigget på alt mit foreløbige materiale lavede hun en helt ny struktur på bogen og bad mig om at begynde at skrive forfra. Og det gjorde jeg så …

Rikke er yderst kompetent til sit arbejde og hun er samtidig en meget behagelig person. Hun er skarp på både den overordnede struktur og detaljen. Hun siger de ting, der skal siges på en kærlig og konstruktiv måde, så man som forfatter hele tiden føler sig i trygge hænder og kan læne sig trygt tilbage i, at Rikke kender processen og ved hvad der virker – både processuelt og i forhold til det endelig produkt. Jeg har fået en meget, meget fin bog, som alle siger, virker meget gennemarbejdet og med en rigtig god struktur og stringens i sig.

Det, jeg satte størst pris på, var ALT! Rikkes evne til at holde overblik over både hele processen og hele produktet samtidig med at hun formåede at være skarp på detaljen og komme med små fine hentydninger om, at ”nu skal du lige huske at få styr på en grafiker, Merethe” eller ”har du styr på en korrekturlæser” osv. Dette krydret med Rikkes utroligt fantastiske personlighed har gjort hele arbejdet til en udsøgt fornøjelse.

Bogen har indtil videre betydet, at jeg kan brande mig selv og min virksomhed meget bedre, end jeg kunne før. De tilbagemeldinger jeg indtil videre har fået på bogen er rigtig positive, og på PR-siden kommer den både i Ledelse i Dag, Berlingske Business, Offentlige ledere og Business Travellers.

Tak! For dine kompetente bidrag og dit skønne væsen.

– Merethe Klint, Udviklingskonsulent

Jeg kunne ikke overskue et bogskriveri. Jeg havde masser af ideer og indhold, men kunne ikke få det struktureret. Med Rikke blev det hele sat i system. Der blev lagt en plan og lavet en indholdsfortegnelse, som vi kunne følge. Det har været et ukompliceret samarbejde og en fornøjelse at samarbejde med Rikke. Hun har styr på strukturen og er samtidig god til at fange hvilke ord, hvilken tone og stemning, der var vigtig for mig. Det har givet mig ro, at jeg kunne fokusere på indholdet, fordi Rikke hele tiden bevarede overblikket og kunne se sammenhængen i bogen. 

Jeg har fået skrevet en bog, jeg aldrig havde turdet drømme om, en bog, jeg er så smadder glad for og stolt over. Bogen har givet mig en åbning til at kunne nå flere forældre … og så har den solgt godt, og det er skønt for min virksomhed.

Hvis jeg skulle skrive endnu en bog, ville jeg ikke tøve med at få hjælp af Rikke. 

– Smilla Lynggaard, Familierådgiver

Jeg havde et fantastisk samarbejde med Rikke. Jeg føler, at Rikke var meget ærlig i sin feedback, og samtidig var hun også god til at lytte til mine forslag, selv når de var lidt specielle. Så hun stod både klar med leen og roserne, og det gjorde at jeg var tryg og motiveret, når jeg var i hendes hænder.

Bogen blev meget skarpere, samtidig med at den beholdt sine kendetegn: humor, relevans og skævhed.  Redigering kan sagtens være spændende og morsomt … hvis man har den rigtige redaktør! En bog bliver 1.700 gange bedre, når den har været i Rikkes hænder. Hun er bare SÅ dygtig! Jeg har fået verdens bedste bog – med verdens bedste redaktør… længere er den ikke!

– Thomas Grønnemark, Foredragsholder og indkasttræner

Det har været helt afgørende for mig, at Rikke gennem hele forløbet har vidst, hvor vi var, og hvor vi skulle hen derfra. Hun har haft overblik gennem hele processen, og hendes kalkulationer undervejs i skriveprocessen holdt stik! Hun har haft en velsignet rolig og pædagogisk måde at holde mig orienteret, også når jeg ikke kunne se, at vi ville nå frem til deadline. Men det gjorde vi.

Det har også været helt afgørende for mig at Rikke er så dygtig til sit felt, så jeg har kunne læne mig op af hendes kundskaber, og bruge hendes råd, hvilket hver gang har vist mig at være gode råd!

– Kristina Hermann, Psykolog

Rikke mestrer som redaktør både den personlige fortælling – og den faglige, hvor stoffet bestemt ikke er let tilgængeligt. Hendes flair for sprog gør teksten let og forståelig. Noget af det bedste ved Rikke er hendes behagelige væsen at arbejde sammen med og hendes evne til, at jeg aldrig følte mig til besvær, selvom der var ting, jeg havde svært ved  – eller ikke kunne finde ud af.

Jeg havde skrevet på min bog i mange år, men intet forlag ville have den. Rikke iværksatte ændringerne, der gør, at jeg i dag har en bog, der fremstår som en helhed.

– Anne van der Merwede, Ernæringsterapeut

Det er en proces at lære, og Rikke har haft indsigt i, at det er en proces.  Rikke har tilpasset sin guidning efter, hvor langt i processen jeg var. Alt det overflødige fik Rikke barberet væk. Og den endelige struktur kom på plads. Det virker så oplagt nu, at manuskriptet skulle bygges sådan op, men jeg kunne ikke selv se det.
 Jeg har fået en bog og et produkt, jeg aldrig nogensinde selv ville have kunnet levere.

– Camilla Semlov, Socialrådgiver, soc.D.