Ghostwriting

Når en anden fører pennen for dig

Har du et godt emne til en fagbog, men kan du ikke selv skrive bogen, så kan du få hjælp af en ghostwriter.


Hvem gør hvad?


Du er eksperten på dit faglige område, og en ghostwriter er formidleren af din viden eller din historie.

Min opgave er derfor at indsamle viden og formidle den, så den rammer lige præcis din læser. Vi gør hver især det, vi er bedst til, men vi gør det i et samarbejde med hinanden. Så i virkeligheden er “ghostwriter” ikke et helt dækkende begreb, for det er nærmere en medforfatter, du får.

Hvis du faktisk godt kan skrive selv og også godt kan lide at skrive, så vil jeg langt hellere hjælpe dig med at få skrevet din bog på andre måder end som din ghostwriter. For eksempel som din redaktør.


Arbejdsprocessen
Den virkelig korte version

Step

01


Først finder vi vinklen og laver et skelet til bogen. (Spoiler alert: Det tager mere end 10 minutter. Og også mere end 20)Step

02


Jeg interviewer dig om dit emne. Eller du skriver udkast til mig.


(Sats på at skulle sidde minimum 20 timer sammen med mig. Du skal derfor synes bare nogenlunde om mig og vice versa)

Step

03


Jeg skriver. Du læser med. (Jeg sprøjter ikke sider ud. For det tager tid at forme en bog. Så du kan lige så godt lave noget fornuftigt, mens du venter)

Step

04


Vi retter til og forfiner teksten.  (Nope. Heller ikke her går det hurtigt. Men det skal du ikke være så ked af. Det betyder bare, at vi gør det ordentligt)


En af mine forfattere har om processen sagt, at, når vi går i gang med at indkredse idéerne og lave interviews, er det stadig hendes bog.


Når hun ser det første udkast, er det ikke hendes bog længere, men derimod min. 


Og når vi så retter bogen igennem, tænker nyt, omskriver, smider ud og skriver til, bliver det igen hendes bog. Og det bliver den ved med at være.Når ghostwriteren ikke er et spøgelse

Det er stadig dig, der er forfatteren. Men jeg er ikke hemmelig og altså ikke noget spøgelse. Derfor står jeg også i kolofon og titelblad som den, du har arbejdet sammen med om teksten, altså alt det, der handler om formidlingen og doseringen af indholdet. Selve indholdet er din viden, det er dig som fagperson, der står på mål for bogen. Og dig, der får roserne … og kritikken.

Men jeg vil stadig gerne med til din bogreception og drikke champagne.


Linda Burlan Sørensen

-indehaver neokognitivt institut-

Jeg havde længe ønsket at skrive en bog og dele min viden, mine tanker og min erfaring som fagperson. Men mit bogprojekt var fuldkommen uoverskueligt. Jeg kunne ikke se, hvordan jeg skulle starte og slutte projektet, og hvordan jeg overhovedet kunne få det til at blive til et produkt. Da jeg begyndte at arbejde sammen med Rikke, blev det nemmere for mig at være kreativ. Rikkes klare struktur betød, at jeg fik et kreativt flow af tanker og idéer, og de blev formidlet på en læsevenlig og forståelig måde. Vores samarbejde var meget fleksibelt, og for sådan en som mig, der har brug for meget fleksibilitet, har det været fantastisk.

Der er virkelig mange ting, jeg satte pris på ved vores samarbejde: Rikkes hurtighed i forhold til at kunne sætte sig ind i et nye emne og også hendes hurtighed i forhold til at forstå personen, hun sidder over for. Hendes viden og videbegærlighed. Hun har en stor viden og søger informationer om det, hun ikke ved. Rikke har en tilpasningsdygtighed, der kommer den person, hun sidder over for, til gode. Det er tilpasning forstået i den allermest positive forstand.

Jeg har fået en bog, som er loyal i forhold til mine egne tanker om teorien og metoden. Mange har fortalt mig, at det er som at høre mig tale, når de læser bogen. I forhold til min virksomhed er det væsentligt for mig, at jeg nu har mit eget materiale, som afspejler den måde, vi arbejder og underviser ud fra i virksomheden.

Vil du selv være projektleder?

Udgiver du bogen selv, er du også projektlederen.

Hvis du ikke gider at bruge din tid på at skrive mails med 15 cc'ede personer på, eller på at indsamle rettelser fra alle involverede, eller på at finde ud af, hvem der har masterdokumentet, så gider jeg godt. 

Du kan derfor også hyre mig som din projektleder.

 

Skal jeg have et bogteam?


Det bestemmer du heldigvis selv. Men hvis du er indieforfatter og udgiver selv, vil jeg anbefale dig, at du får et. Et dygtigt et af slagsen.

Når du er på et traditionelt forlag, er forlaget dit bogteam sammen med mig.

Som indieforfatter er du selv forlægger og sætter holdet. 


… og skal det virkelig koste så meget? 

Oh yes!

Hvorfor?

Fordi ydelser af høj værdi koster mange penge.

Og fordi det kræver tid, energi, dygtighed, samarbejdsevner, psykologisk indsigt og viden at skrive en bog.

Såvel som en blokeret kalender i flere måneder. For du hyrer mig til at arbejde fuld tid for dig i minimum fire måneder.

Og det koster.

 I dette tilfælde mere end 100.000 kroner.

Pris


125.000 kr.

 I honorar

+ en royaltyprocent på 7,5% af salget.

Projektledelse er ikke inkluderet i prisen, men kan tilkøbes. 

Cookies? By continuing to use this site, you accept our use of cookies.