Om Rikke Finland – hvem sidder bag skærmen?

Jeg redigerer, vurderer og skriver bøger.

Foruden at have skrevet ni bøger har jeg redigeret et utal af fagbøger og været livline for flere forfattere i skriveprocessen.

Er jeg din redaktør, finder jeg den mest optimale struktur for din tekst. Jeg sletter sniksnak, tjekker din teori og fjerner gendrivelser og gentagelser. Som din skrivekonsulent hjælper jeg dig hele tiden fremad, mens du skriver. Dit potentiale bliver foldet ud, din faglighed forstærket, og din tvivl bliver langsomt fejet væk.

Har du brug for en ghostwriter, samler jeg din viden og fører pennen for dig.

Alt sammen for at du får en helstøbt bog, der er formidlet til lige præcis dine læsere og med gode chancer for lektørudtalelse, positive anmeldelser og glade læsere.

Jeg har skrevet og redigeret bøger og tekster inden for områderne:

– Sundhed og psykologi

– Business og arbejdsliv

– Kunst og kultur.

Indimellem fører jeg selv pennen på essays og artikler om byens brændpunkter, glemte steder og gaden som scene for kulturlivet. Men oftest hjælper jeg forfattere med at skrive den bog, de drømmer om.

 

Baggrund

Jeg er uddannet cand.mag. i Dansk, Film- og Medievidenskab og Kulturformidling.

Og jeg tager både omveje, udveje, genveje, den hårde, den forkerte og vejen forbi.
“Hvis du har tid til at lave det om, har du også tid til at gøre det rigtigt fra starten,” plejede min far at sige til mig. Så det forsøger jeg at gøre hver eneste dag.

Jeg navigerer mellem post-it-sedler, notesblokke og en masse ord … og holder aldrig op med at være fan af papirbogen. Helst den nørdede af slagsen om et emne, ingen nogensinde troede, man kunne skrive en bog om.

I 2018 tog jeg en certificering i Emotionelle Kundetyper® for at lære de forskellige kundetyper – i mit tilfælde læserne – bedre at kende.

 

Det forkortede CV

Har siden 2007 arbejdet som selvstændig redaktør, skribent og skrivekonsulent, og siden 2012 med egen virksomhed.

Jeg har kontorplads på Skriveværkstedet, hvor jeg deler kontor med otte andre bogfolk. Jeg kan derfor henvise dig til folk, der er eminente til at korrekturlæse, til at layoute, til at sørge for distribuering af din bog, og til at få dig i medierne.

Er tidligere:

  • Skribent for Netudgaven.dk
  • Presseansvarlig ved den elektroniske kulturguide KultuNaut
  • Udstillingskoordinator ved Den Frie Udstillingsbygning
  • Language Instructor på Den Amerikanske Ambassade, Den Israelske Ambassade, Microsoft, Coca Cola, IKEA m.fl.
  • Korrekturlæser og redaktionsmedarbejder ved Dagbladet Børsen.

Medlem af Dansk Journalistforbund.