Co-writer

En co-writer er en samarbejdspartner, der hjælper med at formidle dit stof. 

Photo: Hatice Yardim, Unsplash

Når viden og formidling spiller sammen

Hvis du nu skulle sidde derude og vide en hel masse om en bestemt type hvalrostænder eller om skibsmaster og søfartshistorie, om revolutionerende tyngdebølger eller dark matter ... men overhovedet ikke kan finde ud af at skrive om det, så kan du tage fat i en co-writer. 


En co-writer er en samarbejdspartner, som hjælper dig med at formidle og skrive dit stof. Det er altså en, du deler forfatterpladsen med i en form for 50/50-ordning.


Om hvalrostænder og Vagn – ham fra Forbrydelsen

Den ene part sidder med ekspertviden og kan skrive 15 afhandlinger om venstre hvalrostand hos den atlantiske hvalros  (ikke den, der lever i Ishavet).


Og den anden part ved, at 180 sider er et passende antal sider om såvel venstre som højre tand ... og er i øvrigt ekspert i at skrue en god historie sammen, så hvalrostænder bliver lige så sindsoprivende spændende som da vi sad i islandske sweatre og gættede på morderen i Forbrydelsen (det var Vagn). 


Jeg har selv en kærlighed for naturvidenskab, når det er formidlet til sådan nogle som mig: Altså til en kulturinteresseret humanist, der altid har været fascineret af folk i kitler, der banker i bjerge og taler om sedimentære arter. Jeg kommer aldrig til at stå i et laboratorium. Men historierne om at stå der, dem vil jeg gerne høre.


Det behøver ikke altid at handle om hvalrosser og vulkaner. Det kan også være fortællinger om hedeopdyrkningens pionerer, om glemte kunstnere, banebrydende opfindere eller kloakdækslets oprindelse.


Så længe vi kan skrive en god historie. 

Photo: Marcelo Colmenero, Burst


Finansiering

Et co-writing-projekt kan finansieres på flere forskellige måder. 

Det kan være en blanding af:

  • Fondsmidler
  • Forlagshonorar
  • Crowdfunding
  • Royalties fra bogsalg
  • Egenbetaling
  • Eller noget helt sjette.  

Altså en fordeling, hvor fageksperten og ekspertformidleren begge får værdi ud af projektet. 

Skriv 

... hvis du har en god idé

Name*
Email*
Message
0 of 350

Cookies? By continuing to use this site, you accept our use of cookies.