Skriverådgivning mens du skriver

Når du har brug for en skrivetræner i stedet for et heppekor. Skriveprocessen bliver sjovere og langt mere dynamisk med din egen personlige træner. Og din bog bliver bedre!

Få-skriverådgivning-mens-du-skriver-din-bog

Med løbende skriverådgivning bevæger du dig hele tiden i den rigtige retning for din tekst. Du undgår at fare vild og at ville for meget med din tekst. Skriveprocessen kan være ensom, og du kan hurtigt miste overblikket over din tekst. Hvis ikke du er del af en skrivegruppe og heller ikke ønsker at lade andre læse dit manuskript, har du kun dine egne gisninger at tage beslutninger ud fra. Og det er sjældent nok.

Det er heller ikke altid en god idé at få din ægtefælle, søster eller bedste venner til at læse bogen igennem. De vil som regel gerne rose dig og gøre dig glad, nu hvor du ikke har sovet længe i tre år og er gået glip af diverse paint ball-turneringer og champagnefrokoster. Brug dem som dit private heppekor. Dem kan man aldrig få for mange af. Men den konstruktive kritik skal du ikke forvente fra din moster.

En privat livline til skriverådgivning

Allier dig i stedet med en skrivetræner, og bliv overrasket, inspireret og få struktureret dit stof. Indimellem er din skrivetræner også dit eget minimale heppekor. Altså når du skriver godt.

Det at skrive er meget mere end blot at få formuleret dine pointer hen over 12 kapitler, at få knaldet et forord af og så smække et kort resumé sammen til en bagsidetekst, og så skulle dén være hjemme!

Enhver, der har skrevet en bog, ved, at der ligger mange timer bag hvert eneste velfungerende kapitel, afsnit, sætning, ord og semikolon. Men forfatterne ved også, at de mange detaljediskussioner og de sidste skridt op ad abstraktionsstigen kan være udfordrende og sjove.

Det er bare sjovere, hvis nogen hjælper dig med at udstikke retningen.

Din skrivetræner fungerer som din bogs læser. For det er læseren, du skriver bogen til. Hvis du er i gang med at skrive til dig selv, er du højst sandsynligt i gang med et dagbogsprojekt. Og det er ikke alle dagbogsprojekter, som er interessante for andre mennesker. Hvis din dagbog kun er interessant for dig, er det bedste at beholde den i skuffen. Det er også meget billigere.

Ny inspiration med skriverådgivning

Som skrivetræner kigger jeg på dine helt konkrete udfordringer – det kan være i forhold til bogens rene indhold og form, og det kan også være i forhold til skriveprocessen. Jeg hjælper dig, så du får struktureret dit arbejde med bogen, og så du kommer videre, når siden bliver ved med at være bleghvid. Og jeg hjælper dig med at rydde op og sortere fra, når du får lavet flere og flere mapper med uendelige noter og research og aldrig kommer i gang med selve manuskriptet. Jeg finder ind til kernen af din bog. Du skal nemlig ikke skrive alt, hvad du ved.

Jeg oplever tit, at forfattere får fornyet tro på deres projekt, og at de bliver inspireret og finder deres egen forfatterstemme, når vi begynder et samarbejde. De får skabt sammenhæng i teksten og får ryddet op i alt det sprog, der lyder som en retsprotokol. Altså der, hvor det vrimler med passiver, ord der ender på -else og -ende, og hvor ingen ved, hvem der egentlig gør hvad.

Flere af “mine” forfattere har købt et klippekort, når de havde brug for at få feedback på nogle enkelte sider, eller når de havde brug for at sparre om titlen. De har også brugt det til hele tiden at drive dem fremad, fordi de fik løbende deadlines af mig. Og ikke mindst som inspiration til at kunne finde nye vinkler, anderledes cases, metaforer og til at hæve manuskriptet til at højere niveau.

Klippekortet til skriverådgivning er den fleksible måde at arbejde på. Det er der, hvor du ikke skal sende mig dine 55.000 færdigskrevne ord til redigering, men kan nøjes med en rodet mail fuld af tanker eller alle dine prøvetitler og løse idéer eller måske fire færdigskrevne sider.

Priser på klippekort       

Klippekortet* kan du for eksempel bruge til skriverådgivning, til redigering, til tekstforfatning eller til en kombination af alle tre dele, når du har brug for det.

  • Klippekort a 40 timer: 26.500 kr. + moms
  • Klippekort a 30 timer: 21.200 kr. + moms
  • Klippekort a 20 timer: 15.000 kr. + moms
  • Klippekort a 10 timer:   7.950 kr. + moms
  • Klippekort a 5 timer:     4.200 kr. + moms


Normal timepris er 900 kr. + moms.
Timeprisen følger Dansk Journalistforbunds vejledende mindstetakst.

* Klippekortet gælder et år fra købsdatoen. 

Skriv til mig på rikke@rikkefinland.dk, hvis du vil vide mere.