Behind the screens

Rikke Finland

Redaktør, bogudvikler og fan af fagnørder

Jeg redigerer og skriver bøger - siden 2012 i egen virksomhed. 


Foruden at have skrevet 13 bøger har jeg redigeret et utal af fagbøger og været livline (og nogle gange book butcher) for flere forfattere i skriveprocessen inden for områderne:

SUNDHED OG PSYKOLOGi

BUSINESS OG ARBEJDSLIV

KUNST OG KULTUR

PORTRÆTTER

Mit erklærede mål er at gøre det tilsyneladende kedelige interessant.


Indimellem har jeg selv ført pennen på essays og artikler om byens brændpunkter, glemte steder og gaden som scene for kulturlivet. Og jeg har skrevet pressemeddelelser for Flying Superkids, gallerier og teatre. 

Men oftest hjælper jeg forfattere med at formidle deres viden.

Og så tager jeg kun opgaver ind, som jeg ved, at jeg er den rette til at løse, og som jeg synes, er værd at udgive.


Uddannelse

Jeg er cand.mag. i Dansk, Film- og Medievidenskab og Kulturformidling – med en tidligere afstikker til et Kunstakademi komplet med stiksav og kedeldragt.

Derudover har jeg en certificering i Emotionelle Kundetyper® og deltager i uddannelsesforløb og kurser i copywriting, SEO, Futurist Pro mm. 

anne van der merwede

-ernæringsterapeut-

Rikke mestrer som redaktør både den personlige fortælling – og den faglige, hvor stoffet bestemt ikke er let tilgængeligt. Hendes flair for sprog gør teksten let og forståelig. Noget af det bedste ved Rikke er hendes behagelige væsen at arbejde sammen med og hendes evne til, at jeg aldrig følte mig til besvær, selvom der var ting, jeg havde svært ved  – eller ikke kunne finde ud af.

Jeg havde skrevet på min bog i mange år, men intet forlag ville have den. Rikke iværksatte ændringerne, der gør, at jeg i dag har en bog, der fremstår som en helhed.

Om samarbejder 

Jeg har et godt netværk med masser af andre bogmennesker.

Jeg kan derfor henvise dig til folk, der er eminente til at korrekturlæse, til at layoute, til at sørge for distribuering af din bog, til at skabe omtale og til at redigere eller skrive, hvis jeg ikke er den rette til din opgave.

Det seneste år har jeg været en del af progruppen hos Universal Futurist med fremtidsforskerne Anne Skare Nielsen og Henrik Hovgaard og et netværk af skarptslebne udtænkere og udrettere. Fordi jeg hellere vil være gode venner med fremtiden end at blive hægtet af den. 

Og ikke mindst fordi jeg tror, at indieforfatterne bliver fremtidens forfattere.


Medlem af Dansk Journalistforbund og FreelanceGruppen.


Det ultrakorte CV

  • Skribent for Netudgaven.dk
  • Presseansvarlig ved den elektroniske kulturguide KultuNaut
  • Udstillingskoordinator ved Den Frie Udstillingsbygning
  • Language Instructor på Den Amerikanske Ambassade, Den Israelske Ambassade, Microsoft, Coca Cola, IKEA m.fl.g
  • Korrekturlæser og redaktionsmedarbejder ved Dagbladet Børsen.
  • … og slagter i Føtex. Lad mig sige det kort. Jeg var ikke noget catch for Føtex.

Cookies? By continuing to use this site, you accept our use of cookies.