Behind the screens

Som regel handler det ikke om mig, men om din bog og dig – i nævnte rækkefølge. Bortset fra på siden her.

Redaktør Rikke Finland

Jeg redigerer, vurderer og skriver bøger.

Foruden at have skrevet ti bøger har jeg redigeret et utal af fagbøger og været livline (og nogle gange book butcher) for flere forfattere i skriveprocessen.

Er jeg din redaktør, finder jeg den mest optimale struktur for din tekst. Jeg sletter sniksnak, tjekker din teori og fjerner gendrivelser og gentagelser. Som din skrivekonsulent hjælper jeg dig hele tiden fremad, mens du skriver. Dit potentiale bliver foldet ud, din faglighed forstærket, og din tvivl bliver fejet væk.

Har du brug for en ghostwriter, samler jeg din viden og fører pennen for dig.

Alt sammen for at du får en helstøbt, nytænkende og interessant bog, formidlet til lige præcis dine læsere.

Jeg har skrevet og redigeret bøger og tekster inden for områderne:

– Sundhed og psykologi

– Business og arbejdsliv

– Kunst og kultur.

Indimellem har jeg selv ført pennen på essays og artikler om byens brændpunkter, glemte steder og gaden som scene for kulturlivet. Jeg har skrevet om Cradle to Cradle, om byfestivaler, udstillingsbygninger, Twin Peaks og om gadehjørner.  Og jeg har skrevet pressemeddelelser for Flying Superkids, gallerier og teatre.

Men oftest hjælper jeg forfattere med at formidle deres viden.

Og så tager jeg i øvrigt kun opgaver ind, som jeg ved, at jeg er den rette til at løse. Og som, jeg synes, er værd at udgive.

Afstikker med stiksav

Jeg er uddannet cand.mag. i Dansk, Film- og Medievidenskab og Kulturformidling – med en tidligere afstikker til et Kunstakademi komplet med stiksav og kedeldragt.

I dag navigerer jeg mellem post-it-sedler, notesblokke og en masse ord … og holder aldrig op med at være fan af papirbogen. Helst den nørdede af slagsen, altså om det, ingen nogensinde troede, man kunne skrive en bog om. 

Jeg prøver hele tiden at forny mig og at opsnappe viden fra kurser, workshops, foredrag. Og hvis nogen siger til mig “det her bliver fremtiden”, så er jeg på. I 2018 tog jeg en certificering i Emotionelle Kundetyper® for at lære de forskellige kundetyper – i mit tilfælde læserne – bedre at kende. Og hvad handler det så om? Det handler om dig og mig, og hvad der trigger os, når vi skal foretage et valg om at købe. Eller at læse.

Kundetypeuddannet

For tiden er jeg en del af Universal Futurists pro-gruppe med fremtidsforskerne Anne Skare Nielsen og Henrik Hovgaard. Fordi jeg hellere vil være gode venner med fremtiden end at blive hægtet af den. Og ikke mindst fordi jeg tror, at indieforfatterne, som jeg er fan af, bliver fremtidens forfattere.

Det ultrakorte CV

Har siden 2007 arbejdet som selvstændig redaktør, skrivekonsulent og ghostwriter, og fra 2012 med egen virksomhed.

Jeg har et godt netværk med masser af andre bogmennesker. Jeg kan derfor henvise dig til folk, der er eminente til at korrekturlæse, til at layoute, til at sørge for distribuering af din bog, til at skabe omtale og til at redigere eller skrive, hvis jeg ikke er den rette til din opgave.

Jeg samarbejder ofte med forlaget SPITZEN Publish.

Er tidligere:

  • Skribent for Netudgaven.dk
  • Presseansvarlig ved den elektroniske kulturguide KultuNaut
  • Udstillingskoordinator ved Den Frie Udstillingsbygning
  • Language Instructor på Den Amerikanske Ambassade, Den Israelske Ambassade, Microsoft, Coca Cola, IKEA m.fl.
  • Korrekturlæser og redaktionsmedarbejder ved Dagbladet Børsen.
  • … og slagter i Føtex. Lad mig sige det kort. Jeg var ikke noget catch for dem.

Medlem af Dansk Journalistforbund og FreelanceGruppen.