Behind the screens

Photo: Jette Schrum

Rikke Finland

Redaktør, skrivetræner, bogudvikler, tekstforfatter og fan af fagnørder

Non-fiction-fan med troen på, at alt kan gøres interessant, hvis du kan finde ud af at skrive en god historie om det – fra kloakdæksel'er til parasitamøber.

Jeg er en blanding af en redaktør, en skrivetræner og en formidler. Og jeg er sådan en, du hyrer, hvis du har brug for hjælp til at fortælle om din vigtige viden, din nytænkende metode eller din gode historie. Fra en-sides tekster til 600-siders bøger.

Foruden at have været ghostwriter på indtil videre 14 bøger - den seneste for Carolyne Kaddu Rasmussen "Hovedet i himlen og fødderne på jorden" - er jeg også redaktør og skrivetræner for diverse indkasttrænere, jurister, psykologer, familierådgivere, dragqueens, kommunekonsulenter og mange flere.


... og med en del flere grå hår i dag, end da billedet blev taget. 

Jeg har bevæget mig inden for mange forskellige emner, men mit speciale er portrætter af personer, af steder og ting. Og så det helt igennem nørdede, som skal formidles, så enhver 9. klasses elev vil kunne forstå det.  

En personlig book butcher, ude på én ting: to kill your clutter. Men en venlig en af slagsen.

Mit erklærede mål er at gøre det tilsyneladende kedelige interessant.


Indimellem har jeg selv ført pennen på essays og artikler om byens brændpunkter, glemte steder og gaden som scene for kulturlivet. Og jeg har skrevet pressemeddelelser for Flying Superkids, gallerier og teatre. 

Men oftest hjælper jeg forfattere med at formidle deres viden.

Og så tager jeg kun opgaver ind, som jeg ved, at jeg er den rette til at løse, og som jeg selv synes er interessante.


Uddannelse

Jeg er cand.mag. i Dansk, Film- og Medievidenskab og Kulturformidling – med en tidligere afstikker til et Kunstakademi komplet med stiksav og kedeldragt.

Derudover har jeg en certificering i Emotionelle Kundetyper® og deltager løbende i uddannelsesforløb og kurser i copywriting og nonfiction writing.

anne van der merwede

-ernæringsterapeut-

Rikke mestrer som redaktør både den personlige fortælling – og den faglige, hvor stoffet bestemt ikke er let tilgængeligt. Hendes flair for sprog gør teksten let og forståelig. Noget af det bedste ved Rikke er hendes behagelige væsen at arbejde sammen med og hendes evne til, at jeg aldrig følte mig til besvær, selvom der var ting, jeg havde svært ved  – eller ikke kunne finde ud af.

Jeg havde skrevet på min bog i mange år, men intet forlag ville have den. Rikke iværksatte ændringerne, der gør, at jeg i dag har en bog, der fremstår som en helhed.

Om samarbejder 

Jeg har et godt netværk med masser af andre bogmennesker.

Du kan derfor gennem mig blive henvist til folk, der er eminente til at korrekturlæse, til at layoute, til at sørge for distribuering af din bog, til at skabe omtale ... og til at redigere eller skrive, hvis jeg ikke er den rette til din opgave.


Medlem af Dansk Journalistforbund og FreelanceGruppen.


Det ultrakorte CV

  • Skribent for Netudgaven.dk
  • Presseansvarlig ved den elektroniske kulturguide KultuNaut
  • Udstillingskoordinator ved Den Frie Udstillingsbygning
  • Language Instructor på Den Amerikanske Ambassade, Den Israelske Ambassade, Microsoft, Coca Cola, IKEA m.fl.g
  • Korrekturlæser og redaktionsmedarbejder ved Dagbladet Børsen.
  • … og slagter i Føtex. Lad mig sige det kort. Jeg var ikke noget catch for Føtex.

Cookies? By continuing to use this site, you accept our use of cookies.