Skriveforløb

Book et fast skriveforløb. Du får ikke klippekortets fleksibilitet.

Til gengæld får du faste deadlines og tjek ind-tider. Det er indimellem det bedste incitament for at slå bagdelen i sædet. Og skrive. 

Photo: Brodie, Burst

Til dig, der skal skrive en fagbog

Bliv guidet af en redaktør, fra du skal i gang med at skrive, til du er parat til at hyre en korrekturlæser.

CONCEPT

Projektleder på bogprojekt

Photo: Science in HD, Unsplash 

Pris

Kr.


10.000

+ moms


UDVIKLING AF KONCEPT 

 

MAPPING AF BOGPROCES


MAPPING AF INDHOLDHer finder vi frem til indholdet og lægger planer for processen. 


På den måde har du et arbejdsværktøj, når du skal i gang med at skrive.CONTENT

Photo: Alejandro Ramos, Unsplash

Pris

Kr.


25.000

+ moms


hjælp TIL SKRIVEPROCEssen


FEEDBACK PÅ KAPITLERHer får du løbende feedback og vejledning, mens du skriver hele bogen. 


Du får altså lov til at holde en redaktør i hånden og bliver guidet fremad. 
CLEAN-UP

Photo: Kinga Lopatin, Unsplash

Pris

Kr.


20.000

+ moms

FEEDBACK PÅ SAMLET TEKSTHer samler vi alt det, du har skrevet. 


Vi rydder op og sletter, finder steder, du skal uddybe og skaber sammenhæng fra begyndelsen til slutningen. 


Vælg alle tre dele i én pakke

Og få hjælp hele vejen gennem skriveprocessen.

Projektleder på bogprojekt

Map bogproces og indhold, så du har et arbejdsværktøj til skriveprocessen

Concept

10.000 kr. + moms

Få løbende feedback og vejledning undervejs i skriveprocessen

Content

25.000 kr. + moms

Få samling på alt, du har skrevet, og få finpudset manuskriptet 

Clean-Up

20.000 kr. + moms

Samlet pris for alle tre C'er
45.000 kr.

+ moms


Har du kun brug for to af C'erne: 

Concept + Content = 30.000 kr. + moms


Concept + Clean-up = 27.000 kr. + moms


Content + Clean-up = 39.000 kr. + momsFAQ

Er et skriveforløb det samme som redigering?

Både ja og nej. 

Jeg sidder ikke med fingrene nede i dit manuskript og omskriver store dele. Det får du selv lov til. Jeg skriver derimod kommentarer undervejs i manuskriptet og giver dig feedback, og jeg laver en personlig guide til dig, så du kan se, hvordan du skal gøre. Indimellem skriver jeg nye tekstforslag til dig. På den måde bliver du hele tiden bedre til selv at skrive. 

Det er lidt ligesom baseball. Jeg svinger ikke battet for dig, jeg viser dig, hvordan du skal svinge det (ikke i virkeligheden, der vil du gerne have en anden end mig til det). Det bliver derfor også meget nemmere for dig, næste gang du skal skrive en bog eller en artikel eller en hvilken som helst anden tekst.

I Clean-up-delen finpudser jeg dit manuskript og ændrer de dårlige formuleringer, der er tilbage, og rykker rundt på det, der ikke fungerer. Men jeg omskriver ikke dit manuskript.

Det betyder, at du skal være en ret habil skribent i forvejen, og du skal synes, at det er sjovt at skrive. Hvis ikke, skal du hyre en ghostwriter, der skriver for dig, eller en redaktør, der omskriver store dele af teksten for dig. 

Jeg kan derfor godt finde på at sige nej til at tage dig i et skriveforløb og sende dig videre til en anden redaktør. 

Skal jeg så have en ekstra redaktør på?

Hvis du ikke selv kan lave rettelserne, så skal du.

Og så er spørgsmålet, om du så ikke bare skal nøjes med konceptdelen her hos mig og så ellers hyre en redaktør, der sidder med fingrene i dit manuskript og omskriver det for dig.

Men hvis du skriver hæderligt, og du også godt kan finde ud af at foretage rettelserne selv, så længe du har nogen til at guide dig, så kan et skriveforløb være det rigtige. På den måde bliver du også hele tiden bedre til selv at skrive. 

Jeg ved ikke, om jeg skal købe hele pakken eller kun en del?

Så skriver du til mig på rikke@rikkefinland.dk, og så finder vi ud af, hvad du helt konkret har behov for. 

Det kan være, at du kun har brug for selve konceptdelen og gerne vil have din egen personlige arbejdsjournal at arbejde ud fra. Det kan også være, at du har styr på, hvad der skal med og ikke med, men gerne vil have en, der træner din skrivning undervejs og giver dig  deadlines. Og ikke mindst en, der er med til at forædle din bog. 


Skal jeg så også have en korrekturlæser på?

Ja, hvis du ikke gider at have mails fra folk, som har opdaget en stavefejl på side 75 og heller ikke gider at blive belært om infinitivreglen, så ja, så skal du. Ligegyldigt hvor mange betalæsere, og skolelærere-som-er-rigtig-dygtige-til-at-sætte-kommaer og redaktører, du ellers har indover. 

Der er altid fejl, som ikke bliver fanget, fordi ingen af dine betalæsere, komma-venner eller redaktører er professionelle korrekturlæsere. 

Er du sikker på det med korrekturlæseren? Min svigerinde fanger nemlig alle fejlene i julekortet.

Ja!

Korrekturlæseren slipper du stadig ikke for. Det gør man generelt bare aldrig.

MERETHE KLINT

-UDVIKLINGSKONSULENT-

Jeg vidste, at bogen skulle skrives, men jeg vidste også, at jeg havde brug for hjælp til den redaktionelle del. Den ekspertviden, Rikke hjalp mig med fra dag et, var fuldstændig afgørende for at lykkes med bogen. Rikke startede processen forfra. Efter at hun havde kigget på alt mit foreløbige materiale lavede hun en helt ny struktur på bogen og bad mig om at begynde at skrive forfra. Og det gjorde jeg så …

Rikke er yderst kompetent til sit arbejde og hun er samtidig en meget behagelig person. Hun er skarp på både den overordnede struktur og detaljen. Hun siger de ting, der skal siges på en kærlig og konstruktiv måde, så man som forfatter hele tiden føler sig i trygge hænder og kan læne sig trygt tilbage i, at Rikke kender processen og ved hvad der virker – både processuelt og i forhold til det endelig produkt. Jeg har fået en meget, meget fin bog, som alle siger, virker meget gennemarbejdet og med en rigtig god struktur og stringens i sig.

Det, jeg satte størst pris på, var ALT! Rikkes evne til at holde overblik over både hele processen og hele produktet samtidig med at hun formåede at være skarp på detaljen og komme med små fine hentydninger om, at ”nu skal du lige huske at få styr på en grafiker, Merethe” eller ”har du styr på en korrekturlæser” osv. Dette krydret med Rikkes utroligt fantastiske personlighed har gjort hele arbejdet til en udsøgt fornøjelse.

Bogen har indtil videre betydet, at jeg kan brande mig selv og min virksomhed meget bedre, end jeg kunne før. De tilbagemeldinger jeg indtil videre har fået på bogen er rigtig positive, og på PR-siden kommer den både i Ledelse i Dag, Berlingske Business, Offentlige ledere og Business Travellers.

Tak! For dine kompetente bidrag og dit skønne væsen.


(og ja, det var en lang testimonial. Men den er altså også god! Hilsen Rikke.)

Cookies? By continuing to use this site, you accept our use of cookies.