Skriv en artikel

Forfattere (og andre) skal indimellem også skrive kortere artikler og koge en hel bog eller flere års forskning ned til 800 ord. Det bliver nemmere med en tekstforfatter i hånden.

Få en tekstforfatter til at hjælpe dig med at skrive dine tekster. Så kan du nå mere af alt det andet.

Ligesom du kan få hjælp til at skrive en bog, kan du også få hjælp til de mindre tekster: opslagene, indlæggene og artiklerne. Dem kan jeg skrive for dig eller hjælpe dig med at skrive, så de passer til mediet og målgruppen.

Det skal nemlig ikke kun handle om lange bøger på minimum 200 sider og flere måneders arbejde. Jeg har også skrevet artikler, essays, reportager og pressemateriale. Hvis du som ekspert kender dit stof, hjælper jeg dig med at finde den gode vinkel på dit stof, så vi kan få skrevet en skarp tekst.

Pressearbejde sender jeg i dag videre til andre, men essays, indlæg, reportager og artikler skriver jeg stadig.

Når forfattere skal skrive artikler

Nogle forfattere bliver indimellem kontaktet af medier eller af andre virksomheder, som beder forfatteren om at skrive en artikel til dem. De kan se en idé i at koge indholdet af fagbogen ned til artikelformat eller til et blogindlæg, fordi det har relevans for lige præcis deres medie eller virksomhed.

Selvom man kan finde ud af at skrive en hel bog, er det ikke sikkert, at man også kan finde ud af at skrive en artikel. Her er ingen lange kapitler, hvor du kan få lov til at udfolde dig, og der er heller ikke plads til et større noteapparat. Og det er (surprise) heller ikke alt fra din bog, du kan have med i en artikel. Omvendt er det heller ikke alle, der kan skrive en artikel, som også kan finde ud af at skrive en bog.

Du behøver selvfølgelig ikke at være forfatter til en bog for at kontakte mig. Jeg kan også godt lide folk, der ikke er forfattere.

Undgå at blive slagtet af sprogpolitiet

Det kan være en god idé at få dig en fast tekstforfatter, hvis du har mange artikler eller indlæg, du gerne vil skrive, og du ikke har overskud til at blive slagtet af sprogpolitiet. Hver gang du skriver noget, der ikke er velformuleret eller er fyldt med fejl, risikerer du, at din pointe drukner. Der er intet som et manglende nutids-r, der kan få fråden frem i folk.

Klippekort

Hvis du ved, at du jævnligt vil lægge kortere tekster op på dine kanaler, eller at du vil sende kommentarer og kronikker til avisredaktionerne, kan du få fat på et klippekort.

Klippekortet er til redigering og omskrivning af tekster på op til 1.500 ord pr. tekst. Udkastet sender du til mig, og så omskriver jeg.

  • Klippekort til fem tekster:    9.500 kr. + moms
  • Klippekort til tre tekster:      6.500 kr. + moms

Hvis du i stedet vil have, at jeg skriver teksten, baseret på et interview med dig, så skriv til mig på rikke@rikkefinland.dk for at få en pris.